Je kan inchecken vanaf 15 uur en uitchecken tot 11 uur.

Het is mogelijk dat je kamer al klaar is, hoewel we hiervoor geen absolute garantie kunnen bieden. Desondanks bieden wij de mogelijkheid voor een vroege check-in vanaf 12 uur ‘s middags tegen een toeslag van €10 per uur. Als alternatief kun je je bagage bij de receptie achterlaten en ondertussen genieten van een ontspannende wandeling of de stad verkennen.

Late check-out is mogelijk op aanvraag en hiervoor geldt een toeslag van €10 per uur, met een maximale uitchecktijd tot 14 uur. Als je de kamer langer wilt behouden, wordt na 14 uur een extra overnachting in rekening gebracht.

De receptie is 24/7 geopend. Van 6 tot 22 uur heeft de receptie dienst, buiten deze uren is de nachtwaker aanwezig. De deur van de receptie sluit om 23 uur. Indien je graag binnen wilt, gelieve +32 (0) 11 68 12 34 te bellen. Die kan je ook bellen als je assistentie of informatie nodig heeft.

Hotel Stayen beschikt over een ondergrondse parking, je kan hier parkeren aan maximum €10/24u. Parkeren is gratis tussen 20 en 8 uur. Je kan de parking inrijden via de Tiensesteenweg 168, vlak naast de Decathlon winkel. Volg de inrit N, en parkeer op de voorziene plaatsen voor hotelgasten.

Opgelet! Hou je parking ticket goed bij, een verloren ticket kost €20!

Aan Hof Van Stayen (op een paar minuutjes wandelen) is een gesloten fietsenstalling, hier kan je je fiets veilig opbergen.

Indien je graag een hapje wil eten, kan je terecht in het Grand Café met Belgisch-Franse keuken of in Uno Due met mediteraanse keuken. Onze receptie maakt je restaurant reservering met veel plezier in orde.
Ook in Café du Soleil ben je welkom om een hapje te eten en/of een drankje te drinken.

Wij serveren een ontbijtbuffet in het Grand Café, dat bevindt zich naast de receptie.
Buffet uren
Weekdagen van 6:30 tot 10 uur
Weekend- en feestdagen van 8 tot 11 uur

Als je reservering nog geen ontbijtbuffet bevat, kunnen we dit op elk gewenst moment toevoegen voor slechts €21,50 per persoon per dag.

Wij hebben twee lunchpakketten: een gewoon en een luxe.
– Een gewoon lunchpakket omvat twee sandwiches (met beleg), een stuk fruit, een granenreep en een flesje water (50 cl). Deze kost €9 per persoon per dag.
– Een luxe lunchpakket omvat drie sandwiches (met beleg), een stuk fruit, een granenreep, een muffin, yoghurt, fruitsap en een flesje water (50 cl). Deze kost €15 per persoon per dag.

Er is gratis wifi in heel het hotel. Het wachtwoord krijg je bij check-in.

Hotel Stayen heeft een samenwerkingsovereenkomst met Mooze Life Style Club. Als hotelgast kan je gratis gebruik maken van de spa en fitness, er zijn handdoeken ter beschikking aan de receptie van de fitness zelf. De spa bevat een klein zwembad, jacuzzi en sauna. Omdat wij iedereen dienen te registreren, vragen wij je vooraf langs te komen aan de receptie.

Openingsuren spa: weekdagen van 9 tot 21 u | weekend en feestdagen van 9 tot 13 u.

Openingsuren fitness: alle dagen van 9 tot 21 u.

We zijn helemaal gek op honden en katten, dus ze zijn toegestaan ​​in ons hotel. We rekenen een extra supplement van €20/dag.

Met de liften geraak je tot aan elke hotelkamer en we hebben enkele grotere kamers indien er meer plaats gewenst is.

Standaard, comfort en familiekamers

Kaartje insteken als je binnenkomt aan je linker- of rechterkant

Skyboxen

Via de bediening aan de muur

Roken in alle openbare ruimtes van de Stayen-site, inclusief de hotelkamers, is ten strengste verboden, ongeacht de vorm of soort van tabaksproducten, inclusief e-sigaretten. Gasten die betrapt worden op roken in hun kamer worden bij vertrek geconfronteerd met een toeslag van €150. Roken is alleen toegestaan aan de voorkant van het hotel, waar asbakken beschikbaar zijn, of bij de ingangen van het winkelcentrum, waar ook asbakken zijn geplaatst.

Er zijn heel mooie wandel- en fietsroutes te ontdekken in Haspengouw, aan de receptie kan je een boekje vragen. Via deze link kan je ook al verdere informatie vinden.

Je kan een cadeaubon kopen aan de receptie van ons hotel. Je kiest zelf voor welk bedrag, dat bedrag kan dan besteed worden voor het verblijf te betalen (kamer, ontbijt en/of eten in het Grand Café of in Café Du Soleil).

Op elke cadeaubon staat een unieke nummer, deze dient doorgegeven te worden tijdens de reservatie. Let op: een cadeaubon heeft een geldigheidsduur van 1 jaar na aankoop.

Voor individuele reizigers is kosteloos annuleren mogelijk tot 24 uur voor de dag van aankomst om 14 uur. In geval van annulering later dan 14 uur of een no show, zal Hotel Stayen het volledige bedrag van de reservering in rekening brengen om de kosten te dekken.

Voor groepsreserveringen, d.w.z. meer dan vijf kamers, in geval van gedeeltelijke of volledige annulering zullen volgende annuleringskosten gefactureerd worden:
– annulatie tot 1 maand voor check-in datum: 25% van de gereserveerde diensten
– annulatie tussen 1 maand en 15 dagen voor check in datum: 50% van de gereserveerde diensten
– annulatie tussen 15 en 1 dagen voor check in datum: 80% van de gereserveerde diensten
– een laattijdige annulatie of een no show wordt aan 100% gefactureerd

Elke annulatie dient per post (Tiensesteenweg 168, 3800 Sint-Truiden) of per e-mail (info@stayen.com) te gebeuren.

Je kan de volgende betaalmethoden gebruiken voor de betaling van je verblijf: contant, Maestro/Bancontact, Visa, Mastercard of American Express.

Bij Stayen wordt regenwater opgevangen en hergebruikt om de toiletten door te spoelen. Ons nieuwe kunstgrasveld bevat geen rubber kruimels meer, deze zijn vervangen door kurk. Het hergebruikte regenwater kan kleine kurkresten bevatten. Deze kurk kan verkleuren en daarom kleurt het toiletwater soms. 

Al onze hotelkamers maken gebruik van het Mitsubishi Electric City Multi VRF airconditioningsysteem. Dit systeem is gebaseerd op het principe van een lucht-warmtepomp. Het biedt verwarming en koeling naar behoefte, met behulp van warmte die wordt teruggewonnen via het R2-systeem, wat een efficiënt gebruik van energie is.

Hoe werkt het?

Warme lucht wordt onttrokken aan de kamers die gekoeld moeten worden en deze energie wordt gebruikt om andere kamers die een hogere temperatuur vereisen te verwarmen. De ramen moeten gesloten zijn opdat ons hotel airconditioningsysteem de warme lucht kan recupereren. Extra verse lucht wordt toegevoegd via gecontroleerde externe dakventilatoren.

Stayen NV behoudt zich het recht voor om foto’s/video’s te gebruiken die gemaakt zijn tijdens een evenement van Stayen NV, zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de personen op de foto/video. Stayen NV kan de foto/video gebruiken in publicaties of ander mediamateriaal geproduceerd, gebruikt of gecontracteerd door Stayen NV, inclusief maar niet beperkt tot: brochures, uitnodigingen, boeken, kranten, tijdschriften, televisie, websites, etc.

Om de privacy van personen en kinderen te waarborgen, worden foto’s niet voorzien van volledige namen of persoonlijke identificatiegegevens zonder schriftelijke toestemming van de gefotografeerde persoon, ouder of wettelijke voogd.

Een persoon die een evenement bijwoont en niet wil dat zijn/haar foto wordt vastgelegd voor verspreiding, moet zijn/haar wensen kenbaar maken aan de fotograaf, en/of de organisatoren van het evenement, en/of contact opnemen met Stayen NV op info@stayen.com van zijn/haar intenties en een foto meesturen. Stayen NV gebruikt de foto voor identificatiedoeleinden en zal deze vertrouwelijk behandelen.

Door deel te nemen aan een Stayen evenement of door Stayen NV niet op de hoogte te stellen van uw wens om uw foto niet te laten gebruiken door Stayen NV, gaat u ermee akkoord Stayen NV te vrijwaren, verdedigen, schadeloos te stellen en te vrijwaren van alle claims met betrekking tot het gebruik van uw foto of gelijkenis.

Een persoon of organisatie die niet is aangesloten bij Stayen NV mag de foto’s, afbeeldingen, videografie of andere, soortgelijke reproducties of opnames van Stayen NV niet gebruiken, kopiëren, wijzigen of aanpassen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van een gemachtigde van Stayen NV.

Nederlands (België)