Hotel
Grote parking

Parkeer je auto veilig in onze grote overdekte parking met camerabewaking.

The Club

Ga gezellig in onze STVV-geïnspireerde lounge zitten. Ideaal om te werken, maar ook om te ontspannen met een potje kicker of pool.

Gratis wifi

Een groot complex met grootse wifi, altijd gratis.

Grand Café

Van 's ochtends tot 's avonds, 7 op 7, serveren we heerlijke maaltijden, op maat van groot en klein.

CDS

Kom gezellig iets drinken en geniet van een prachtige zonsondergang op deze unieke locatie!

Uno Due

Wil je de zon op je tong proeven, bezoek dan zeker de mediterrane keuken van Uno Due en geniet van een heerlijke maaltijd.

Vergader- en feestzalen

Met onze waaier aan mogelijkheden maken we van elk evenement een speciale en unieke gebeurtenis.

Mooze Lifestyle Fitness

Haal je spierballen maar boven want alle hotelgasten maken gratis gebruik van onze spa en fitness faciliteiten.

Shopping Stayen

Nog snel wat boodschappen doen, of liever een namiddagje funshoppen? Op Stayen zit je goed voor beiden.

Huisdieren

Katten en honden zijn zeker en vast welkom in ons hotel, mits betaling van een supplement.


Wasservice

Wij stellen een wasservice ter beschikking voor al onze hotelgasten. Aan de receptie helpen we je hier graag bij verder

Stayen

Shopping@Stayen

Welkom bij Shopping Stayen, de perfecte plek voor wie op zoek is naar een unieke en plezierige winkelervaring. Met een breed aanbod aan winkels, restaurants en parkeerplaats, is ons winkelcentrum perfect uitgerust voor een ontspannen dagje shoppen. Of je nu op zoek bent naar de leukste gadgets voor je huis, een nieuwe outfit, of wil genieten van een heerlijke maaltijd met vrienden en familie, Shopping Stayen heeft het allemaal. We bieden je een aangename, gastvrije omgeving die perfect is voor een dagje uit. Dus kom en ontdek alles wat Stayen te bieden heeft – we kunnen niet wachten om je te zien!

Omgeving

Hotel Stayen ligt pal in het hart van Haspengouw, ideaal dus om deze prachtige regio te ontdekken. Neem de fiets of je beste wandelschoenen en ga er op uit. Het glooiende landschap zal je snel weten te bekoren. Geen stress om goed te vertrekken want zodra je Hotel Stayen uitwandelt, sta je meteen op een aantal wandel- en fietsroutes. Naast ons eigen shopping center, kan je in de omgeving van het hotel ook nog tal van andere winkels vinden, zoals een apotheek, frituur, bakkerij enzovoort. De Grote Markt van Sint-Truiden ligt op 20 minuten en het station op 10 minuten wandelafstand.

Ook in Sint-Truiden zelf kan je verschillende activiteiten doen. Zo zijn er culturele bezienswaardigheden zoals de abdijtoren, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het Sint-Agnesbegijnhof. Geef je de voorkeur aan een wat smakelijker vertier? Ga dan zeker langs bij brouwerij Wilderen en laat je verrassen door de pracht van het gerestaureerde pand, de gastvriendelijkheid van de uitbaters en uiteraard, al het lekkers dat ze er maken. Wil je je tot slot laten verrassen door wat natuurkunst? Trek er dan op uit richting Helshoven en bezoek het zwevend kappeltje, of rijdt richting Borgloon en ontdek het doorkijk kerkje.

In de wat ruimere omgeving kan je altijd nog je shoppinghart gaan ophalen in Hasselt, je groene longen gaan vullen in Bokrijk of je dansbenen loslaten in het bruisende nachtleven van Luik. Allen zijn op ongeveer 30 minuutjes met de wagen te vinden van Stayen.

Haspengouw

Milieuvriendelijk

Waarom zijn de ramen in onze hotelkamers gesloten?

Al onze hotelkamers maken gebruik van het Mitsubishi Electric City Multi VRF airconditioningsysteem. Dit systeem is gebaseerd op het principe van een lucht-warmtepomp. Het biedt verwarming en koeling naar behoefte, met behulp van warmte die wordt teruggewonnen via het R2-systeem, wat een efficiënt gebruik van energie is.

Hoe werkt het?

Warme lucht wordt onttrokken aan de kamers die gekoeld moeten worden en deze energie wordt gebruikt om andere kamers die een hogere temperatuur vereisen te verwarmen. De ramen moeten gesloten zijn opdat ons hotel airconditioningsysteem de warme lucht kan recupereren. Extra verse lucht wordt toegevoegd via gecontroleerde externe dakventilatoren.

Hotelkamers

Al onze hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, waardoor onze bezoekers de temperatuur naar eigen wens kunnen instellen. Deze airconditioning is hypermodern, milieuvriendelijk en energiezuinig. De ventilator aan de binnenzijde zorgt voor een constante stroom frisse lucht. Om de temperatuur in evenwicht te houden, moeten we de ramen gesloten houden.

Waarom is het toiletwater soms gekleurd?

Bij Stayen wordt regenwater opgevangen en hergebruikt om de toiletten door te spoelen. Ons nieuwe kunstgrasveld bevat geen rubber kruimels meer, deze zijn vervangen door kurk. Het hergebruikte regenwater kan kleine kurkresten bevatten. Deze kurk kan verkleuren en daarom kleurt het toiletwater soms. 

Andere acties voor een ‘groen en ecologisch’ Stayen

• Bij Stayen willen we een positief binnenklimaat ontwikkelen. Daarom gebruiken we natuurlijke micro-organismen in plaats van agressieve chemische producten. Deze positieve organismen worden in het gebouw geplaatst om de zichtbare en onzichtbare vervuiling veilig en effectief op te ruimen. Zo blijven we een gezond binnenklimaat creëren. Wij werken samen met het bedrijf BioOrg en gebruiken verschillende productreeksen om alle interieurs te reinigen. Uni-producten: voor algemene reiniging. Deep-clean-producten: voor sanitaire reiniging. De hotelkamers en ruimtes worden om de 6 maanden biologisch getest in samenwerking met de Universiteit van Gent op naleving van de beste ecologische praktijken en Wellness Principles.

• Ledlampen verlichten het voetbalveld en de enorme stadionspots, wat verder bijdraagt tot een enorme vermindering van de CO2-uitstoot.

• Overal in het gebouw zijn bewegingssensoren aangebracht om de verlichting te regelen, wat betekent dat als er geen lokale activiteit is, er geen licht brandt en energie wordt verspild.

• Wij vragen onze hotelgasten om handdoeken op de badkamervloer achter te laten als zij willen dat ze worden vervangen en gewassen. Wij moedigen onze bezoekers aan om hun handdoeken waar mogelijk te hergebruiken.

• Teruggewonnen regenwater wordt gefilterd en gebruikt in de wasserij, in overeenstemming met het Stayen beleid voor het implementeren van de beste ecologische praktijken.

Nederlands (België)